Ræve

Fra bur på pelsfarm til paradis

Rævenes nye liv


De 12 ræves nye liv på Papegøjehotellet

Sikke et fantastisk og vildt eventyr vi er endt på sammen med vores 12 pelskugler.

En kold dag i november kørte vores praktikant Magnus og jeg, Susen, afsted mod Sæby i Nordjylland, for at frikøbe 10 ræve fra pelsning hos Danmarks sidste rævefarm.

Jeg vidste egentlig ikke, at vi stadig havde rævefarme, for over 10 år siden blev det besluttet at al ræveavl skulle være forbudt, men der var givet dispensation frem til 2023. Dyreværnsorganisationen OASA har længe kæmpet en brav kamp sammen med De Glemte Danske Rævefor at få reddet de sidste ræve, og deres hårde pres fik ræveavleren til at stoppe før tid!

Vi faldt tilfældigvis over deres kampagne og råb om hjælp, og så kontaktede vi ræveavleren direkte.

Under en uge senere var 12 ræve flyttet fra Sæby til Næstved.

10 ræve blev til 12.

De talte til mig 🙂

Vi skulle egentlig kun købe 10, men der var 2 ræve som virkelig kommunikerede med mig, da vi var på farmen. Deres blikke skar ind i hjertet og jeg købte to ræve mere til mig selv i 59 års fødselsdagsgave Rævene boede i små trådbure og levede et barskt liv. De så deres venner blive aflivet med strøm og ventede bare på, at det blev deres tur. De vejede 200% af deres idealvægt og har virkelig fået belastet deres led på grund af et inaktivt liv. Vi var så heldige, at redde rævene få dage før pelsning.

Det føltes dog som en dråbe i havet.

Der var omkring 3000 ræve på farmen. Heldigvis har andre dyreparker også reddet ræve derfra, såsom Odsherred Zoo, som altid gør et enestående stykke arbejde. Rævene har været i karantæne i vores hunde pensionsbygning imens der skulle bygges habitater til dem her på besøgsgården.

habitater til de nye beboere i dyreparken

Min seje nevø Lucas Neiiendam fra entreprisevirksomheden Bygnicon ApS og vores gode ven af huset Flemming Fabriciussen stod frivilligt i spidsen for at skabe to habitater, ét til de røde og ét til de hvide og blå ræve, og de kæmpede weekend efter weekend i frost, kulde og regn for at blive færdige. En masse frivillige kom trofast og knoklede med, og sikke et hårdt manuelt stykke arbejde det har været! Det lykkedes at blive færdige nok til at rævene kunne lukkes ud i deres nye hjem, hvor de skal bo til deres dages ende.

TUSIND TAK 🙂

for alt jeres støtte og donationer

Tusind tak til alle jer, der deler, støtter og råber højt for at dyrene kan få et bedre liv. Uden jer var det ikke sket og vi ville ikke have haft mulighed for at give rævene dét liv de har i dag.

“Fra pelsfarm til paradis:

12 ræves nye liv”

Vi har lavet en serie, hvor man kan se eller gense vores rejse sammen.

På vores Facebook side Papegøjehotellet findes videoerne i fuld længde og med lyd

“Fra pelsfarm til paradis: 12 ræves nye liv”